Barankėlės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
700 gramų kvietiniai miltai
1 vienetas kondensuotas pienas (indelis)
2 vienetai kiaušiniai
50 gramų sviestas
1 pakelis vanilinis cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
šiek tiek druska
Aptepimui:
3 vienetai kiaušinių trynių
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.
2.
Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)
3.
Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.
4.
Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.

Man gavosi 125 barankėlės :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Barankėlės

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.

  2. Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)

  3. Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.

  4. Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.

    Man gavosi 125 barankėlės :)

Reklama:

Komentarai (13)


  • gita 2019-01-21 17:32

    o be kiausiniu neiseitu


  • Kokio 2015-04-08 20:48

    Koks skirtumas ar saldus ar ne


  • kristina 2011-11-06 14:10

    o kokio reikia kondensuoto pieno ar saldaus ar nesaldaus?? :-) :ne:


  • daiva 2010-10-29 14:27

    galima iskocioti tesla,tada su puodeliu padaryti apskritima,o viduriuka su kamsteliu nuo butelio isspaust,be vargo ir greit gaunasi baronkyte ;-)


  • Zaneta 2010-06-25 12:20

    :super:,labai patiko,achiu uz receptuka :-) :mmm:


  • Sulute 2010-06-15 17:07

    na einu kepti,kazkaip vilioja,manau kad labai skanu!!!!!!!! :-( :-( :-( :-( :-( :-(


  • ...aiste liukaityte 2010-04-11 10:36

    :valgau: tokios baronkeles oho kaip skanu! :mmm:


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-03-07 16:31

    galima ir teptuku


  • liu 2010-03-07 11:27

    o negalima teptuku aptepti?kazkaip neestetiska.....


  • sigita 2010-02-02 13:39

    tai,labai skanu :-)


Daugiau receptų