Populiariausi receptai šią savaitę

Barankėlės

Komentarai: 9
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Taip pat reikės:
3 kiaušinio trynių
aguonų

Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.

Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)

Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.
Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.

Man gavosi 125 barankėlės :)

Reklama:

Komentarai (9)


  • Kokio 2015-04-08 20:48

    Koks skirtumas ar saldus ar ne


  • kristina 2011-11-06 14:10

    o kokio reikia kondensuoto pieno ar saldaus ar nesaldaus?? :-) :ne:


  • daiva 2010-10-29 14:27

    galima iskocioti tesla,tada su puodeliu padaryti apskritima,o viduriuka su kamsteliu nuo butelio isspaust,be vargo ir greit gaunasi baronkyte ;-)


  • Zaneta 2010-06-25 12:20

    :super:,labai patiko,achiu uz receptuka :-) :mmm:


  • Sulute 2010-06-15 17:07

    na einu kepti,kazkaip vilioja,manau kad labai skanu!!!!!!!! :-( :-( :-( :-( :-( :-(


  • ...aiste liukaityte 2010-04-11 10:36

    :valgau: tokios baronkeles oho kaip skanu! :mmm:


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-03-07 16:31

    galima ir teptuku


  • liu 2010-03-07 11:27

    o negalima teptuku aptepti?kazkaip neestetiska.....


  • sigita 2010-02-02 13:39

    tai,labai skanu :-)


Daugiau receptų