1 vienetas | mielės |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės hamburgeriams
- Bandelės su varške
- Bandelės su varške
- Žuvies spurgytės
- Bandelės iš batono
- Ruginių miltų bandelės
- Aguonų vyniotinukai
- Bandelės su cinamonu
- Avižinės bandelės
- Pynutės
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Bandelės su spanguolėmis
- Bandelės su aguonomis
- Bulka su šokolado įdaru
- Skandinaviškos bandelės
- Greitas užkandis
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Bandelės su cinamonu
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
1 vienetas -
Pienas,
1 stiklinė - Druska
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.