Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 vienetai kiaušiniai
400 mililitrų pienas
60 gramų mielės
5 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
1 kepimo milteliai
6 valgomieji šaukštai aliejaus
800 gramų miltai
100 gramų miltai ((pabarstyti stalo paviršiui))
1 pakelis dešrelės (pieniškos)
šiek tiek prieskoniai (Persilado)
Aptepimui:
šiek tiek kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų ir druską, pilti šiltą pieną, aliejų, sutrupinti mieles. Viską gerai suplakti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį berti į tešlą (plakti tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berti tol, kol maišysis mikseriu, tuomet berti likusius miltus ir minkyti rankomis. Tešla turi būti lipnoka. Berti ant stalo miltus, versti tešlą ir baigti minkyti. Padaryti rutulį tešlos, jį dėti į stiklinį ar molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele, pradurti skylutę ir dėti į šaldytuvą. Pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminti bandeles.
2.
Iš gabalėlio tešlos iškočioti ar ištampyti blynelį, dėti pusę dešrelės, užspausti, įpjauti ir suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar palikti pusvalandžiui pakilti. Pakilusias patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti persilado prieskoniais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų ir druską, pilti šiltą pieną, aliejų, sutrupinti mieles. Viską gerai suplakti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį berti į tešlą (plakti tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berti tol, kol maišysis mikseriu, tuomet berti likusius miltus ir minkyti rankomis. Tešla turi būti lipnoka. Berti ant stalo miltus, versti tešlą ir baigti minkyti. Padaryti rutulį tešlos, jį dėti į stiklinį ar molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele, pradurti skylutę ir dėti į šaldytuvą. Pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminti bandeles.

  2. Iš gabalėlio tešlos iškočioti ar ištampyti blynelį, dėti pusę dešrelės, užspausti, įpjauti ir suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar palikti pusvalandžiui pakilti. Pakilusias patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti persilado prieskoniais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų