250 mililitrų | pienas |
13 gramų | mielės (šviežios) |
75 mililitrai | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kardamonas (maltas) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
75 gramai | sviestas (minkštas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminė bulka su sezamais
- Bandelės iš batono
- Skandinaviškos bandelės
- Bandelės su kopūstais
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Bandelės su cinamonu
- Pyragaičiai su įdaru
- Varškės bandelės
- Bandelės prie arbatos
- Karštos bandelės
- Skaniosios bandelės su mėsa
- Bulvinės bandelės
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Zanza
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Kvietinės bandelės
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Keksiukai su mėlynėmis
- Mielinės bandelės
- Spurgos su vyšnių džemu
Bandelės su cinamonu
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 mililitrų -
Mielės, šviežios,
13 gramų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kardamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Komentarai (3)
-
Atsakymas
2014-07-11 13:13
V.Š Valgomasis saukstas (didesnis)
A.Š Arbatinis saukstelis (mazesnis)
;). ;) ;)
-
Klausimas
2014-05-29 15:25
kas tas v.š ir a.š
-
olga
2011-08-08 10:47
O TAIP!!!!!!!!!!!!!!!