Bandelės su cinamonu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 mililitrų pienas
13 gramų mielės (šviežios)
75 mililitrai cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai kardamonas (maltas)
500 gramų kvietiniai miltai
75 gramai sviestas (minkštas)
0.5 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti

Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.

Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su cinamonu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti

Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.

Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (3)


  • Atsakymas 2014-07-11 13:13

    V.Š Valgomasis saukstas (didesnis)
    A.Š Arbatinis saukstelis (mazesnis)


    ;). ;) ;)


  • Klausimas 2014-05-29 15:25

    kas tas v.š ir a.š


  • olga 2011-08-08 10:47

    O TAIP!!!!!!!!!!!!!!!


Daugiau receptų