Baltarusiški žagarėliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės kvietiniai miltai
5 vienetai kiaušiniai (tryniai)
2 arbatiniai šaukšteliai grietinė
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1 arbatinis šaukštelis acto
šiek tiek citrinų sultys
500 gramų taukai (kiaulių)
šiek tiek cukraus pudra
šiek tiek vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Baltarusiški žagarėliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų