Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingas patiekalas pagaminamas per 35 minutes, jau įskaičiavus kepimo laiką orkaitėje. Labai nesudėtingas patiekalas pagaminamas per 35 minutes, jau įskaičiavus kepimo laiką orkaitėje. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas baklažanai (didesnio)
200 gramų konservuotų pomidorų
4 riekės sūris
4 riekės karštai rūkytas kiaulienos kumpis
70 gramų mocarela sūris
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
1 arbatinis šaukštelis džiovintas bazilikas
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Nupjauname baklažano šonus, ir kietą galiuką. Supjaustome baklažaną į 7-8 pailgas riekes, maždaug 0,5 cm storio. Kiekvienos riekės vieną pusę apibarstome šiek tiek druska, patriname, sudedame į stiklinį indą, uždengiame maistine plėvele. Dedame į mikrobangę ir nustatę aukščiausią tempratūrą šildome 5 - 6 min, kad baklažanas suminkštėtų. Paliekame baklažano riekes atvėsti.
2.
Kumpio ir sūrio riekes perjauname perpus išilgai. Ant kiekvienos baklažano riekės dedame po pusę kumpio riekelės, tada po pusę sūrio riekės ir susukame suktinukus.
3.
Į nedidelę stiklinę kepimo formą supilame trintus konservuotus pomidorus, tolygiai paskleidžiame. Kepimo formoje išdėliojame suktinukus, apibarstome tarkuotu sūriu, prieskoniais ir kepame 15 - 20 min įkaitintoje iki 220 C orkaitėje. Ištraukiame, kai sūris gražiai apskrus. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Labai nesudėtingas patiekalas pagaminamas per 35 minutes, jau įskaičiavus kepimo laiką orkaitėje. Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Nupjauname baklažano šonus, ir kietą galiuką. Supjaustome baklažaną į 7-8 pailgas riekes, maždaug 0,5 cm storio. Kiekvienos riekės vieną pusę apibarstome šiek tiek druska, patriname, sudedame į stiklinį indą, uždengiame maistine plėvele. Dedame į mikrobangę ir nustatę aukščiausią tempratūrą šildome 5 - 6 min, kad baklažanas suminkštėtų. Paliekame baklažano riekes atvėsti.

  2. Kumpio ir sūrio riekes perjauname perpus išilgai. Ant kiekvienos baklažano riekės dedame po pusę kumpio riekelės, tada po pusę sūrio riekės ir susukame suktinukus.

  3. Į nedidelę stiklinę kepimo formą supilame trintus konservuotus pomidorus, tolygiai paskleidžiame. Kepimo formoje išdėliojame suktinukus, apibarstome tarkuotu sūriu, prieskoniais ir kepame 15 - 20 min įkaitintoje iki 220 C orkaitėje. Ištraukiame, kai sūris gražiai apskrus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (4)


  • Liucija 2018-03-17 04:33

    Mocarela sūrį sutarkuojame ir užberiame ant suktinukų, prieš pašaudami į orkaitę :)


  • Diana 2018-03-06 09:13

    O ka darome su mocarela suriu???


  • Margarita 2017-06-02 21:38

    Labai geras receptas ir šeima labai sake skanu.


Daugiau receptų