Baklažanai su malta mėsa
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanai
400 gramų kiauliena
400 gramų jautiena
6 vienetai kiaušiniai
180 gramų aliejaus
400 mililitrų pienas
1 vienetas svogūnai
3 vienetai pomidorai
šiek tiek kvietiniai miltai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek petražolės (smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.

Baklažanai su malta mėsa

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.

Reklama:

Komentarai (11)


  • LIGITA 2010-12-15 13:50

    Nezinau kaip ir pakomentuoti. Cia ne musulmoniskas patiekalas, o graikiskas. Be to be galo skanus. Vadinasi Musaka. Aciu idejusiam!


  • LIGITA 2010-12-15 13:49

    Nezinau kaip ir pakomentuoti. Cia ne musulmoniskas patiekalas, o graikiskas. Be to be galo skanus. Vadinasi Musaka. Aciu idejusiam!


  • piktas 2010-03-08 19:21

    o tai kur deti patroskintus svogunus ir pomidorus nerasoma :-(


  • (anonimas) 2009-11-26 21:58

    :super:


  • 777 2009-07-21 21:15

    o prie ko cia tie muslimai? cia apie baklazanus


  • Smalsute 2008-07-20 15:04

    receptas gal ir neblogas, bet nuo kada musulmonai valgo kiauliena ?????


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...