5 vienetai | baklažanai |
4 vienetai | morkos |
3 vienetai | svogūnai |
4 skiltelės | česnakas |
400 gramų | brokoliai (šaldyti) |
400 gramų | žiediniai kopūstai (šaldyti) |
0.5 kilogramo | kalakutiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
4 valgomieji šaukštai | kmynai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
4 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
250 gramų | sūris (fermentinis) |
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Užkepėlės su žiediniu kopūstu
- Baklažanų blynai
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Romšteksas majonezo padaže
- Romos pjausnys iš sūrio
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Blynai iš patisonų
- Keptos cukinijos
- Balandėliai pagal Vidą
- Įdaryta cukinija
- Porų pyragas
- Įdaryti rauginti agurkai
- Brokolių blyneliai
- Lauko čili sriuba
- Kvietinių miltų blynai
- Šparagai ant griliaus
- Keptos cukinijos su mėtų padažu
Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena
- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
5 vienetai -
Morkos,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Brokoliai, šaldyti,
400 gramų -
Žiediniai kopūstai, šaldyti,
400 gramų -
Kalakutiena, krūtinėlė,
0.5 kilogramo - Druska
- Aliejus, kepimui
-
Kmynai,
4 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Sojos padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris, fermentinis,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!
Komentarai (3)
-
vytautas
2013-01-13 15:05
:-) :-) :-) daroviska ir skanu.