2 valgomieji šaukštai | avižinių dribsnių |
1 valgomasis šaukštas | manų kruopos |
1 stiklinė | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1.5 arbatinio šaukštelio | majonezas ( VILNIUS) |
1 vienetas | kiaušiniai |
Įdėti ir šildyti mikrobangų krosnelėje 2 - 3 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kukurūzų apkepas su žirneliais
- Ryžių apkepas su grybais
- Troškinti daržovių suktinukai
- Margaritos varškės apkepas
- Makaronų apkepas su kalakutiena
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Morkos su pievagrybiais
- Makaronų apkepas su obuoliais
- Pica su ančiuviais
- Bulvių pica
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Varškės ir ryžių apkepas
- Cukinijų tortas
- Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
- Bulvių ir vištienos apkepas
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Gelteklių apkepas su grybais
- Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Makaronų ir cukinijų apkepas
Avižinės košės - manų pudingas su majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Avižiniai dribsniai,
2 valgomieji šaukštai -
Manų kruopos,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Majonezas, VILNIUS,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užkaitinti pieną su druska ir cukrumi iki virimo. Tada sudėti avižinius dribsnius (ne greito paruošimo), maišyti, pavirti kelias minutes. Vėliau sudėti manų kruopas, nuolatos maišant, kad nebūtų gumulėlių. Košė neturi būti tiršta.
Į košę dėti majonezą, išmaišyti.
Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Trynį mušti į košę, išmaišyti. Kiaušinio baltymą suplakti iki standžių putų. Atsargiai jį įmaišyti į košės masę. Ji turi gautis ne itin tiršta.
Pilti masę į sviestu išteptą puodelį.
Įdėti ir šildyti mikrobangų krosnelėje 2 - 3 min.