1 skardinė | avinžirnių (konservuoti) |
1 vienetas | citrinos |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
4 valgomieji šaukštai | padažas (Tahini (skrudintų sezamų pastos)) |
1 vienetas | paprika (raudona) |
1 vienetas | paprika (žalia) |
1 pakelis | krevetės (tigrinės, virtos) |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | krapai |
Skanaus!
Avinžirnių kremas su krevetėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Avinžirniai, konservuoti,
1 skardinė -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės - Alyvuogių aliejus
-
Padažas, Tahini (skrudintų sezamų pastos),
4 valgomieji šaukštai -
Paprika, raudona,
1 vienetas -
Paprika, žalia,
1 vienetas -
Krevetės, tigrinės, virtos,
1 pakelis - Pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nusausinti avinžirnius. Į virtuvinį maisto smulkintuvą sudėti avinžirnius, česnako skilteles, druską, citrinos sultis ir sutrinti iki kremo. Jei tyrė atrodo šiek tiek per tiršta, įpilti vieną šaukštą vandens. Gautą masę sudėti į indą ir palikti šiek tiek šaldytuve.
Supjaustyti paprikas kubeliais ir sudėti jas į įkaitintą keptuvę. Suberti krevetes. Kept,i kol apskurs ir išgaruos esantis vanduo.
Patiekti vieno kąsnio indeliuose. Įdėti avinžirnių kremą, ant viršaus uždėti krevetę ir papuošti krapais.
Skanaus!