Pagrindui: | ||
2 pakeliai | šokoladinių sausainių | |
200 gramų | sviestas (tirpintas) | |
Kremui: | ||
250 gramų | mascarpone sūris | |
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
50 gramų | cukrus | |
15 gramų | želatina | |
Papuošimui: | ||
250 gramų | aviečių | |
2 pakeliai | želė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininiai putėsiai
- Persikų tyrės želė su serbentais
- Vaisinis desertas
- Gardūs braškiniai ledai
- Tortas su uogienės padažu
- Dribsniai su vaisiais
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Žele desertas
- Vaisių ir riešutų saldainiukai
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Rabarbarų drebučiai
- Gaivus desertas
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Aušros želė tortas
- Sūrio tortas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Desertinė varškytė
- Citrinų putėsiai
- Plakti ledai
Avietinė pasaka
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šokoladiniai sausainiai,
2 pakeliai -
Sviestas, tirpintas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
250 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Avietės,
250 gramų -
Želė,
2 pakeliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausainius sutrinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu.
Skardą iškloti maistine plėvele ir supilti sausainių masę. Šaukštu išlyginti ir gerai suspausti sausainių masę - tai bus pyrago pagrindas. Dėti į šaldytuvą sustingti.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens, palikti kelias mintues išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti maskarponės sūrį ir paruoštą želatiną. Viską gerai išmaišyti. Masę dėti ant sausainių pagrindo. Gražiai išdėstyti avietes ant balto kremo.
Pasiruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio. Palaukti, kol praves ir supilti ant pyrago viršaus, tik labai atsargiai kad neišbėgtų pro kraštus. Dėti sustingti į šaldytuvą. Skanaus!