400 gramų | avienos |
0.5 stiklinės | perlinės kruopos (1 stiklinės yra 250 ml) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | poras |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | ropės |
100 gramų | salierai (šaknis) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | juodieji pipirai (milteliai) |
šiek tiek | druska |
Išverdame perlines kruopas.
Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.
Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.
Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.
Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.
Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grybų sriuba su sūriu
- Miško grybų ir burokėlių sriuba
- Soti sriuba
- Pikantiška daržovių sriuba
- Burokėlių sriuba su kukuliais
- Špinatų sriuba
- Pupelių sriuba
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Lauko čili sriuba
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Saldi vyšnių sriuba su makaronais
- Sriuba su jautiena
- Gardi moliūgų sriuba
- Rūgščiai aštri kinietiška sriuba
- Pomidorų sriuba su manų kruopų leistiniais
- Paprikų sriuba
- Burokėlių-grybų sriuba
- Daržovių sriuba
- Lydyto sūrelio sriuba su daržovėmis
- Sriuba su vištiena ir raudonaisiais lęšiais
Avienos sriuba su ropėmis
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
400 gramų -
Perlinės kruopos, 1 stiklinės yra 250 ml,
0.5 stiklinės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Poras,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Ropės,
1 vienetas -
Salierai, šaknis,
100 gramų - Krapai
- Juodieji pipirai, milteliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vietoj ropių galima naudoti bulves, vietoj krapų - kalendrą, petražoles.
Išverdame perlines kruopas.
Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.
Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.
Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.
Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.
Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!