800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai (nebūtina) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
- Bananų pracūziškų skrebučių gaminimas
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Įdaryta cukinija
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Skani kiauliena "Funtikas"
- Jautienos steikai
- Sultingi šašlykai
- Voveraičių padažas
- Kepta šoninė
- Kiaušinienė su pienu
- Tešloje kepta lašiša
- Naminis šnicelis
- Triušienos mėsos iešmeliai
- Vištiena su traškia plutele
- Smaližių liežuvis
- Jautienos filė kepsnio gaminimas
- Kepta triušiena
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Varškės apkepas su vyšniomis
Avienos maltiniai
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, nebūtina,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Komentarai (7)
-
Ausra Alytus
2011-06-17 12:13
skanu :-) :-) :-) :-) :-) :-)