1 vienetas | aštuonkojo ((konservuotas)) |
150 gramų | šparaginės pupelės ((supjaustytos) apie) |
2 skiltelės | česnakas |
0.5 vieneto | paprika (arba pomidoras ) |
100 gramų | poras ((baltoji dalis, galima ir svogūno) apie) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | padažas (Ajvar ar kitoks (aštrus)) |
šiek tiek | pipirai (juodi) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svogūnai su actu
- Ajerų salotos
- Bananų salotos su abrikosais
- Raudonųjų kopūstų salotos
- Salotos "Vasaros prisiminimas"
- Raudongūžių kopūstų salotos su ankštiniais pipirais
- Žalioji kiaušinienė
- Grybų ir obuolių salotos
- Žirnelių salotos su kumpiu
- Raudona mišrainė
- Porų salotos
- Cikorijos salotos su svogūnais
- Kopūstų salotos
- Keptos duonos su pupelėmis salotos
- Skanioji Jolantos mišrainė
- Burokėlių salotos su varške
- Ropinės salotos
- Aštrios morkų salotos
- Dilgėlių salotos su kiaušiniu
- Pupelių salotos
Aštuonkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Aštuonkojis, (konservuotas),
1 vienetas -
Šparaginės pupelės, (supjaustytos) apie,
150 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Paprika, arba pomidoras ,
0.5 vieneto -
Poras, (baltoji dalis, galima ir svogūno) apie,
100 gramų - Druska
- Alyvuogių aliejus, kepimui
-
Padažas, Ajvar ar kitoks (aštrus),
2 arbatiniai šaukšteliai - Pipirai, juodi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. Česnako skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau.
Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas iš rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti česnaką, berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštuokojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!