12 vienetų | vištų šlaunelės (be kaulų ir odos) |
5 vienetai | bulvių |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | itališkas žolelių mišinys |
1 žiupsnelis | prieskonių mišinys |
1 žiupsnelis | gyros prieskonių mišinys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti viščiukai
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kotletukai iš vištienos su sūriu
- Aštrios vištų kepenėlės
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Šilkiniai vištienos kepsneliai
- Vištienos pilavas
- Vištienos troškinys su bulvėmis
- „Šypsena“
- Vištienos šašlykas
- Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Anties šlaunelės
- "Girta vištiena"
- Kepta šventinė žąsis
- Vištiena su apelsinais
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Vištiena kepta su daržovėmis
- Kalakutiena bulvių geldelėse
- Vištienos kotletai su grybais
Aštri vištiena
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištų šlaunelės, be kaulų ir odos,
12 vienetų -
Bulvės,
5 vienetai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Itališkas žolelių mišinys,
1 žiupsnelis -
Prieskonių mišinys,
1 žiupsnelis -
Gyros prieskonių mišinys,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos šlaunelės apibarstomos druska ir prieskoniais. Rankomis pamasažuojamos, kad prieskoniai pasiskirstytų vienodai. Nakčiai paliekama šaldytuve ar šaltoje patalpoje pasimarinuoti.
Marinuotos šlaunelės išdėliojamos ant stiklinio indo dugno, ant jų – bulvės. Galima pridėti dar ir morkų. Įpilti šiek tiek vandens.
Kepti, kol iškeps bulvės, apie pusvalandį, iki 180 –190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiama su kartu keptomis bulvėmis ir naminiais marinuotais mažais pomidoriukais. Skanaus.