2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | sviestas |
1 stiklinė | cukrus |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
80 gramų | sezamas (sėklos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Persikiniai sausainiai su kokosu
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Imbieriniai sausainiai
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Krekeriai
- Naminiai riestainiukai
- Kalėdinė eglutė
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Skanios širdelės
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Apelsininiai keksiukai
- Trapūs ryžių miltų sausainiai
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Piršteliai su aguonomis
- Paprasti sausainukai
- Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
- Sausainiai su riešutais
- Imbierinės žvaigždės
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
- Trapieji spelta sausainiukai
Arbatiniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Sezamas, sėklos,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didelį dubenį suberkite miltus. Ant miltų suberkite sviesto gabaliukus ir minkykite rankomis. Gausis trupiniai.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į kiaušinių masę įmaišykite sodą, nugesintą su citrinos sultimis, sezamo sėklas bei žiupsnelį druskos.
Į miltų trupinius supilkite kiaušinių plakinį ir maišykite su šaukštu. Kai nebesimaišo, išminkykite rankomis. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 20 minučių.
Po to dar kartą išminkykite ir suformuokite norimo dydžio ir formos sausainius ir kepkite 180° C orkaitėje 15-20 minučių.