Arbatiniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudra
120 mililitrų pienas
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
150 gramų sviestas
200 gramų cukrus
300 gramų kvietiniai miltai
100 gramų krakmolas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Išsukti minkštą sviestą su cukrumi. Įmaišyti išplaktą kiaušinį.
Supilti pieną, suberti kepimo miltelius, miltus, krakmolą ir vanilinį cukrų.
Tešlą išminkyti.
Plonai iškočioti tešlą. Formelių pagalba išspausi sausainius.
Sausainius sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti apie 15 minučių 170-180 laipsnių orkaitėje.
Kai sausainius ištrauksite iš orkaitės, apibarstykite cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Arbatiniai sausainiai

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išsukti minkštą sviestą su cukrumi. Įmaišyti išplaktą kiaušinį.
Supilti pieną, suberti kepimo miltelius, miltus, krakmolą ir vanilinį cukrų.
Tešlą išminkyti.
Plonai iškočioti tešlą. Formelių pagalba išspausi sausainius.
Sausainius sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti apie 15 minučių 170-180 laipsnių orkaitėje.
Kai sausainius ištrauksite iš orkaitės, apibarstykite cukraus pudra.

Reklama:

Komentarai (12)


  • Vaiva 2017-12-19 19:05

    SKANU SKANU!!! :-)


  • Deimantė 2017-07-06 21:40

    Išsikeprm, labai skanūs, tik šiek tiek minkštoki. Reikėjo pridėti dar miltų, o šiaip super!


  • Regina 2016-11-19 20:28

    Dadėjome kažkur plius 50 g sviesto ir miltų tiek, kad neliptų prie rankų tešla. Sausainiukai gavosi trapūs ir labai skanūs. ;)


  • Mama 2016-01-13 15:45

    Liuks. Reikėjo daugiau miltų.


  • Aiste 2015-10-20 23:26

    Iskocioti tesla reikia tikrai plonai nes maniskiai buvo per stori kepe dvigubai ilgai ir man truko cukraus


  • Goda duseviciute 2015-03-16 19:01

    Blin perdauk druskos pridejau labai surus


  • vilmante 2014-12-30 18:41

    kepiau siuos sausainius, pasakysiu ko nedarykite, neistirpinkite sviesto iki skyscio, nes miltu reikia dvigubai, tai ir sausainiai gavosi kieti, nors skonis su pabarstukais ir cukraus pudra


  • Lina 2014-11-09 11:55

    Matyt persukau.... gavosi labai minkšta tešla, beveik kaip kremas...:( tikiuosi išgelbės pusvalandis šaldymo kameroje


  • zaneta 2012-02-11 14:24

    tikrai skanus.labai :taip:


  • fauste 2011-12-20 18:40

    skanūs sausainiai :super:


Daugiau receptų