500 gramų | tešla (Sluoksniuota bemielė) |
200 gramų | sviestas ( (82 proc. )) |
1 skardinė | kondensuotas pienas (saldus) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų pyragas
- Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Tortas-vyniotinis
- Ramunės obuolių pyragas
- Morkų pyrago gaminimas
- Pyragas „Sniego senis“
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Žuvies pyragas
- Vaisinis pyragėlis
- Obuolių pyragas „Skanutis“
- Pyragas "Kiaušinienė"
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Pyragas su kopūstais
- Aguoninis biskvitas
- Sūrūs riestainiai
- Morkų pyragas su riešutais
Apvalus „Napoleonas“
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Tešla, Sluoksniuota bemielė,
500 gramų -
Sviestas, (82 proc. ),
200 gramų -
Kondensuotas pienas, saldus,
1 skardinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temp. ir kepti sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustytus 1 cm pločio juostelėmis. Leisti joms atvėsti, kokias 3 – 4 pasidėti atskirai, nes jų reikės padaryti trupiniams.
Pertepimui iki purumo išsukti kambario temperatūros sviestą ir supilti kondensuotą pieną, ir išplakti iki vientisos masės.
Ant maistinės plėvelės, kurios turi būti nemažas gabalas, nes reikės su ja susukti visą pyragą, per juostelių ilgį ir plotį papilti kremo ir dėti juosteles ant kremo sluoksnio, tada vėl tepti kremą, o ant viršaus dėti juostelių sluoksnį. Ir taip kartoti kol sidėsit visas juosteles, paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Išeina 3 – 4 sluoksniai.
Tą juostelių krūvelę su plėvele susukti į ritiniuką. Viską gerai suspausti, tik nereikia persistengti, kad nesutrupinti.
Per naktį palikti šaldytuve, bet jei ra galimybė, jis ten gali pastovėti kokias dvi – tris dienikes, no to tik skanesnis bus.
Išėmus iš šaldytuvo, išvynioti iš plėvelės ir iš likusių juostelių padaryti trupinius, jais aplipinti visą pyragą. Po to pjaustyti riekelėmis.
Skanaus.
Komentarai (3)
-
virginija dambrauskiene
2015-04-18 10:53
Labai skanu issamei isdestytos mintys