1 vienetas | anties (apie 1,5 kg) |
250 gramų | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | obuoliai |
60 gramų | razinos (be kauliukų) |
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
- Marinuoti vištų sparneliai su šonine
- Vištienos gabaliukai aluje
- Citrininė višta
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Kepta kurapka
- Kijevo kotletai kitaip
- Troškintos kurapkos
- "Girta vištiena"
- Auksinės šlaunelės
- Vištiena su troškintomis daržovėmis
- Vištienos ir cukinijų kotletukai
- Rūkytas kalakutas
- Keptas fazanas su cinamonu
- Vištiena su sojų daigais
- Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
- Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Antis, apie 1,5 kg,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos,
250 gramų -
Obuoliai,
3 vienetai -
Razinos, be kauliukų,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Komentarai (7)
-
aleksandras
2015-12-13 17:11
kepsim
-
[email protected]
2014-12-22 18:31
Eina sau
-
nijole
2012-12-23 16:07
nestumk gerai ka %-) :bomba:
-
busiacka
2011-11-02 09:19
Siandien pabandysiu pasigaminti
-
nijole
2010-12-23 12:59
rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam :-D
-
janina
2010-12-05 19:13
puikus skonis,niam niam