1 vienetas | anties (apie 1,5 kg) |
250 gramų | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | obuoliai |
60 gramų | razinos (be kauliukų) |
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos drebučiai su krienų padažu
- Švelni vištiena su brokoliais
- Vaisiais įdaryta višta
- Vištiena ant grotelių
- Svarainiais įdaryta antis
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
- Maltiniai su kaparėliais
- Vištienos kepsniukai
- Vištiena iš garų su rozmarinu
- Šventinė višta
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Troškinta antis su daržovėmis
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Bajoriškai įdarytos putpelės
- Vištienos pilavas
- Kiniški sparneliai
- Kotletukai iš vištienos su sūriu
- Vištiena orkaitėje
- Virta apkepinta vištiena
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Antis, apie 1,5 kg,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos,
250 gramų -
Obuoliai,
3 vienetai -
Razinos, be kauliukų,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Komentarai (7)
-
aleksandras
2015-12-13 17:11
kepsim
-
[email protected]
2014-12-22 18:31
Eina sau
-
nijole
2012-12-23 16:07
nestumk gerai ka %-) :bomba:
-
busiacka
2011-11-02 09:19
Siandien pabandysiu pasigaminti
-
nijole
2010-12-23 12:59
rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam :-D
-
janina
2010-12-05 19:13
puikus skonis,niam niam