Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas antis (apie 1,5 kg)
250 gramų slyvos (džiovintos)
3 vienetai obuoliai
60 gramų razinos (be kauliukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.

Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.

Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.

Padažui paruošti reiks:

1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų

Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais

Komentarai: 6
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.

Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.

Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.

Padažui paruošti reiks:

1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų

Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.

Reklama:

Komentarai (6)


  • aleksandras 2015-12-13 17:11

    kepsim


  • svetlana.cha@gmail.com 2014-12-22 18:31

    Eina sau


  • nijole 2012-12-23 16:07

    nestumk gerai ka %-) :bomba:


  • busiacka 2011-11-02 09:19

    Siandien pabandysiu pasigaminti


  • nijole 2010-12-23 12:59

    rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam :-D


  • janina 2010-12-05 19:13

    puikus skonis,niam niam


Daugiau receptų