1 vienetas | duona (balta, riekė) |
40 gramų | mielės |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 stiklinė | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | kmynai |
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krapų duona
- Balta duonelė su sezamų danga
- Sėlenų duona
- Pikantiška duona
- Obuolių duona
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Naminė bulka su sezamais
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Kepenėlių duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Ciabatta (itališka duona)
- Totorių duona
- Grūdėtoji duona
- Naminis lavašas
- Batonas su banano įdaru
- Duona be glitimo
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Balta duona su čiobreliais
- Bananų duonelė
- Duona su prieskoniais
Albinos duona
- Paruošimo laikas:
-
Duona, balta, riekė,
1 vienetas -
Mielės,
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Komentarai (3)
-
olga
2011-08-08 10:41
ok,pabandysim iskept