200 gramų | šokoladas (75%) |
80 mililitrų | grietinėlės, 35% (38% riebumo) |
20 mililitrų | alaus (Guinness ) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska (jūros ) |
30 gramų | graikiniai riešutai (smulkinti) |
Į karščiui atsparų indą supilame grietinėlę ir alų. Kaitiname kol užvirs. Sudedame gabalėliais laužytą šokoladą, maltą cinamoną ir jūros druską. Maišome tol, kol visiškai ištirps. Suberiame smulkintus riešutus. Gautą masę paliekame sutvirtėti. Geriausiai tam tinka šaldytuvas, prireiks 2-3 valandų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
- Džiovintų vaisių saldainukai
- Naminė karamelė
- Zefyrai šokolade
- Šokoladiniai triufeliai su vafliais
- Imbieriniai cukatai
- Zefyrai
- Bakalieno Tinginys
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
- Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Vasariški morengai
- Irisiniai saldainiai
- Saldainiai su maskarponės sūriu
- Braškių želės saldainiai
- Imbieriniai saldainiai
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
- Vaisiniai saldainiai
Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 17
-
Šokoladas, 75%,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%, 38% riebumo,
80 mililitrų -
Alus, Guinness ,
20 mililitrų -
Cinamonas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska, jūros ,
1 arbatinis šaukštelis -
Graikiniai riešutai, smulkinti,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio darysite. Aš negaliu atsispirti mažučiams, vieno kąsnio triufeliukams. Taigi man jų gavosi 17 vienetų!
Į karščiui atsparų indą supilame grietinėlę ir alų. Kaitiname kol užvirs. Sudedame gabalėliais laužytą šokoladą, maltą cinamoną ir jūros druską. Maišome tol, kol visiškai ištirps. Suberiame smulkintus riešutus. Gautą masę paliekame sutvirtėti. Geriausiai tam tinka šaldytuvas, prireiks 2-3 valandų.Arbatiniu šaukšteliu kabiname šokolado masę ir formuojame norimo dydžio kamuoliukus. Man labiausiai patinka tokie mažučiai, vieno kąsnio.
Rutuliukus apvoliojame kakavos milteliuose ir siunčiame atgal į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Komentarai (3)
-
Kotryna
2016-05-14 18:57
Ar galima daryti be alaus?
-
[email protected]
2015-05-21 23:08
Paprasta