600 gramų | aguročio |
150 gramų | grybai |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kaliaropės su sviestu
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Šviežių kopūstų - morkų salotos su majonezu
- Agurkų ir cukinijos apkepas
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Kopūstų pudingas (Kålpudding)
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Vegetariški balandėliai
- Karštos paprikų salotos
- Morkos su pievagrybiais
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
- Auksaspalvės kukūruzų burbuolės
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Moliūgų kotletukai
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Faršu įdaryti pomidorai
- Japoniški baklažanai
- Daržovių kugelis
- Čenachai
Aguročiai su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Agurotis,
600 gramų -
Grybai,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Petražolės
- Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti aguročiai perpjaunami pusiau, išskobus dalį minkštimo su sėklomis apvirinami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas be sėklų sukapojamas, sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, petražolėmis ir svieste pakepintais svogūnais. Masė pasūdoma, įberiama pipirų, pakepinama. Aguročiai prikemšami tos masės ir troškinami, įpylus truputį karšto vandens ar sultinio. Troškinti aguročiai sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinti, pagardintu supjaustytais virtais kiaušiniais ir grietine.