Klevų sirupas

Klevų sirupas
Klevo sirupas - natūralus saldiklis, gaminamas iš raudonojo (Acer rubrum) ir cukrinio (Acer saccharum ) klevų sulos.
Klevų suloje yra 2-4 %, cukrinių klevų – iki 20 % cukraus.
Klevo sirupe daugiausiai randama sacharozės, kuri pirmą kartą išgavo ir panaudojo Amerikos indėnai, vėliau ši indėnų atradimą pritaikė ir Europos naujakuriai.
 
Šalyse, kuriose vyrauja šaltas klimatas, prieš žiemą šių medžių šaknyse susikaupia cukrus, o pavasarį iki medžio kamieno pakylanti sula gali būti išgaunama ir sukoncentruojama. Kvebeke (Kanada) pagaminama daugiausiai pasaulyje klevo sirupo išteklių. Jungtinės Valstijos yra kita didelė klevo sirupo gamintoja ir vartotoja pasaulyje.
 
Kartais sirupas naudojamas kaip indredientas miltinių, saldainių ir kitų konditerinių gaminių, o taip pat alaus gamyboje.
Klevo sirupas dažniausiai valgomas su vafliais, blynais, avižine koše, bandelėmis bei skrudinta duona.
Receptai su >>